Γλυκά Νερά: Με 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας 20χρονης

Γλυκά Νερά: Με 300.000 ευρώ επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας 20χρονης

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: 

«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς  αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Υπενθυμίζεται ότι μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από την αστυνομία δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της, μέσα στη σοφίτα μονοκατοικίας στα Γλυκά Νερά. Δεμένος σε καρέκλα εντοπίστηκε ο 32χρονος σύζυγός της.

Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατο με ασφυξία χρησιμοποιώντας μαξιλάρι καθώς η άτυχη γυναίκα δεν έφερε εξωτερικά τραύματα. Νωρίτερα οι άγνωστοι δράστες σκότωσαν και τον σκύλο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια τον κρέμασαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.

Σύζυγος 20χρονης: Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς

«Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μην μας κάνουν κακό. Να μην συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», δήλωσε απόψε έξω από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά, ο 32χρονος σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε συγκλονισμένος χαρακτηρίζοντας το έγκλημα εξαιρετικά ειδεχθές.« Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.