Γιαννιτσά: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο συλληφθέντες για το ατύχημα σε πίστα motocross

Γιαννιτσά: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο συλληφθέντες για το ατύχημα σε πίστα motocross

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για το σοβαρό ατύχημα με τους δύο τραυματίες στη διάρκεια αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, στην πίστα των Γιαννιτσών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η voria.gr συνελήφθη ο 16χρονος αναβάτης της μοτοσικλέτας που συμμετείχε στον αγώνα και έπεσε πάνω σε προστατευτική περίφραξη και σε μεταλλική κολόνα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο άτυχοι θεατές, 16 και 27 ετών, ενώ συνελήφθη και ο 60χρονος υπεύθυνος τέλεσης του αγώνα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Γιαννιτσών τούς άφησε ελεύθερους ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης, την οποία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πέλλας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άτυχοι θεατές, ο ένας από τους οποίους ανήλικος, διακομίστηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκαν σε επέμβαση στο κεφάλι με την κατάσταση του 27χρονου να θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και οι επόμενες ώρες να είναι κρίσιμες για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα σημειώθηκε όταν αναβάτης που συμμετείχε στους αγώνες, έχασε τον έλεγχο και η μοτοσικλέτα έπεσε πάνω σε προστατευτική περίφραξη και σε μεταλλική κολώνα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο άτυχοι θεατές.

Ο αγώνας διακόπηκε, ενώ προανάκριση για το ατύχημα διενεργείται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.