Για την κοινή γραμμή έναντι της Τουρκίας συζήτησαν Ν. Δένδιας - Ν. Αναστασιάδης

Για την κοινή γραμμή έναντι της Τουρκίας συζήτησαν Ν. Δένδιας - Ν. Αναστασιάδης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδια, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική Εξοχική κατοικία στο Τρόοδος. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η στενή συνεργασία, καθώς και ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας. 

Στη συνάντηση αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος Ν. Δένδια είχε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

"Έγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδος και Κύπρου στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας", επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η συνάντηση Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.  Και εδώ στο επίκεντρο της συζήτησης είναι ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε όλα τα επίπεδα.

 «Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη. Επαναβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί, η πολυσχιδής συνεργασία και ο στενός συντονισμός μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.