Γερμανία: Έρευνα της Βουλής για την κατάρρευση της Wirecard

Γερμανία: Έρευνα της Βουλής για την κατάρρευση της Wirecard

Έρευνα  για την κατάρρευση της εταιρείας Wirecard ξεκίνησαν οι Γερμανοί βουλευτές η οποία ενδεχομένως θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αποκαλύψει δώσει περισσότερες πληροφορίες για την αποτυχία να αποφευχθεί η μεγαλύτερη εταιρική απάτη μετά τον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία που θεωρήθηκε γερμανικό success story και έφτασε να έχει χρηματιστηριακή αξία 28 δισ. δολαρίων έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία υπερηφανεύεται για τη φήμη της αξιοπιστίας της, εν μέσω κριτικής ότι οι γερμανικές αρχές αγνόησαν πολλές κόκκινες γραμμές.

Η είδηση της χρεοκοπίας της Wirecard έπεσε σαν κεραυνός στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, όταν μετά από οικονομικό έλεγχο, οι ιθύνοντες του οικονομικού κολοσσού, με 6000 εργαζόμενους σε 26 κράτη, αδυνατούσαν να εντοπίσουν ρευστό 1,9 δις. ευρώ, που είχαν συμπεριλάβει στον ισολογισμό της. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχούσε στο 25% του ισολογισμού της εταιρείας.

Ο αρχικός ισχυρισμός ήταν ότι το συγκεκριμένο ποσό βρισκόταν κατατεθειμένο σε λογαριασμούς δύο τραπεζών στις Φιλιππίνες ως σωσίβιο σε περίπτωση οικονομικής κρίσης. Όπως όμως αποδείχθηκε, το ποσό του 1,9 δισεκατομμυρίου ευρώ όχι μόνο δεν κατατέθηκε ποτέ αλλά ούτε καν είχε υπάρξει στα ταμεία της εταιρείας.