Γερμανία: Έκκληση Σταϊνμάιερ να μην βαθύνει τις κοινωνικές διαφορές ο εμβολιασμός

Γερμανία: Έκκληση Σταϊνμάιερ να μην βαθύνει τις κοινωνικές διαφορές ο εμβολιασμός

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έκανε έκκληση να μην γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού κοινωνικό ζήτημα βαθαίνοντας τις διαφορές.

«Βλέπουμε συνεχώς ότι υπάρχει μια κοινωνική διάσταση στην κρίση του κορονοϊού και πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην γίνουν βαθύτερες οι διαφορές στην κοινωνία λόγω την πανδημίας», δήλωσε σήμερα μετά την επίσκεψή του σε έναν οικογενειακό γιατρό του Βερολίνου στην πολυπολιτισμική και υποβαθμισμένη συνοικία Μοαμπίτ.

«Σε συνοικίες όπως αυτή, οι οποίες είναι πολύ μικτές πολιτισμικά, θρησκευτικά και κοινωνικά, συχνά υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και τα ποσοστά των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι μερικές φορές σημαντικά υψηλότερα», πρόσθεσε ο Σταϊνμάιερ.

«Ειδικά σε τέτοιες συνοικίες της πόλης, η συμβουλή και η θεραπεία από τους οικογενειακούς γιατρούς είναι πολύτιμες. Μπορούν στις συζητήσεις τους με τους ασθενείς τους να καλλιεργήσουν σχέση εμπιστοσύνης και έτσι να εμβολιαστούν», τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.

«Για να καταστεί δυνατή η προσέγγιση όλων των πολιτών ώστε να εμβολιαστούν, είναι σημαντικό να αναζητηθούν διαφορετικές δυνατότητες. Τα συμβεβλημένα ιατρεία αποτελούν όλο και πιο σημαντικό μέρος της εκστρατείας εμβολιασμού, αλλά χρειάζονται και τα κέντρα εμβολιασμού. Νομίζω ότι δεν πρέπει να έρχονται σε αντιπαράθεση το ένα με το άλλο αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, είναι σημαντικό να πηγαίνει κανείς σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές και πολιτιστικά ιδρύματα αυτών των συνοικιών με στοχευμένο τρόπο, προκειμένου να ενημερωθούν επί τόπου οι πολίτες και να τους παρασχεθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε κινητές μονάδες», τόνισε.