Γερμανία: Διαθέτουμε αρκετή ρεμδεσιβίρη

Γερμανία: Διαθέτουμε αρκετή ρεμδεσιβίρη

Η Γερμανία έχει για την ώρα εξασφαλίσει αρκετές προμήθειες ρεμδεσιβίρης, του φαρμάκου που θα είναι η πρώτη θεραπεία για την Covid-19 εγκεκριμένη στην Ευρώπη, και πιστεύει ότι η εταιρεία παραγωγής του, Gilead, θα ανταποκριθεί σε μελλοντικές ανάγκες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σήμερα.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φρόντισε νωρίς να εξασφαλίσει ρεμδεσιβίρη για την θεραπεία ασθενών με κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά αποθέματα» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου στο Reuters.

Η υπό όρους άδεια κυκλοφορίας που αναμένεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή την εβδομάδα, συνδυάζεται με την υποχρέωση παράδοσης ικανών ποσοτήτων στο μέλλον, προσθέτει το Υπουργείο, και καταλήγει, «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Gilead θα τιμήσει αυτή την υποχρέωση».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε από την Gilead δόσεις που αντιστοιχούν στο 100% της παραγωγής του Ιουλίου, το 90% του Αυγούστου και το 90% του Σεπτεμβρίου.