7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Γαλλία: Ο Μακρόν θα ανακοινώσει σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών COVID-19 τις επόμενες μέρες

Γαλλία: Ο Μακρόν θα ανακοινώσει σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών COVID-19 τις επόμενες μέρες
Shutterstock

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν πιθανότατα θα κάνει ανακοινώσει σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών COVID-19 τις επόμενες μέρες, δήλωσε η υπουργός απασχόλησης Ελιζαμπέτ Μπόρνε στην BFM TV την Τρίτη.

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ξεκίνησε το τρίτο εθνικό lockdown στα τέλη Μαρτίου, αφού υπέστη αύξηση των θανάτων COVID-19 και των αριθμών των κρουσμάτων.

Τα γαλλικά σχολεία άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα μετά το κλείσιμο τριών εβδομάδων. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ενώ οι υπαίθριοι χώροι μπαρ και εστιατορίων ενδέχεται να ανοίξουν ξανά στα μέσα Μαΐου, οι εσωτερικοί χώροι δεν θα ανοίξουν ξανά πριν από τον Ιούνιο και μόνο σε περιοχές όπου οι αριθμοί για την COVID-19 έχουν μειωθεί αρκετά για να το επιτρέψουν αυτό.

Ο Μακρόν ελπίζει ότι τα αποτελέσματα αυτού του απαγορευτικού, μαζί με μια επιταχυνόμενη εκστρατεία εμβολιασμού, θα βελτιώσουν τα στοιχεία της Γαλλίας, κάτι που θα επέτρεπε σε ορισμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες ψυχαγωγίας και αναψυχής- όπως το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους - να ανοίξουν ξανά στα μέσα Μαΐου.

Πηγή: Reuters.