Γαλλία: Χαλάρωση της ύφεσης προβλέπει η κεντρική τράπεζα

Γαλλία: Χαλάρωση της ύφεσης προβλέπει η κεντρική τράπεζα

Η οικονομία της Γαλλίας θα αποφύγει την περαιτέρω ύφεση κατά το τρέχον τρίμηνο μετά τη συρρίκνωση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα έχει ανάπτυξη περίπου 0,25% το τρέχον τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, όταν συρρικνώθηκε κατά 0,2%, δήλωσε η Τράπεζα της Γαλλίας, αναθεωρώντας οριακά την εκτίμηση του δεύτερου τριμήνου από 0,2% τον περασμένο μήνα.

«Μετά την οπισθοδρόμηση του πρώτου τριμήνου, η δραστηριότητα στο δεύτερο τρίμηνο θα δείξει ανθεκτικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι σαφώς η γαλλική οικονομία δεν θα βρίσκεται σε ύφεση», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Γαλλίας Ολιβιέ Γκαρνιέ σε συνέντευξη Τύπου.

Η κεντρική τράπεζα στήριξε την εκτίμησή της για την ανάπτυξη εν μέρει στα ευρήματα της μηνιαίας έρευνάς της σε 8.500 επιχειρήσεις, στην οποία στελέχη ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις αναμένεται να βελτιωθούν ελαφρώς τον Ιούνιο στον τομέα των υπηρεσιών, να είναι σταθερές στη βιομηχανία και να υποχωρήσουν αισθητά στις κατασκευές.

Το μερίδιο των βιομηχανικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα μειώθηκε τον Μάιο σε 61% από 64% τον Απρίλιο, ενώ αυξήθηκε στον κατασκευαστικό τομέα στο 55% από 54%.