ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Γ. Χουλιάρας για σεισμό στην Ελασσόνα: Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί

Γ. Χουλιάρας για σεισμό στην Ελασσόνα: Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί

Τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί, εμφανίστηκε ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, σχετικά με τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 στην Ελασσόνα, ενώ προειδοποίησε πως ενδέχεται να επιβαρυνθεί η ανθεκτικότητα των ακινήτων και να δούμε καταρρεύσεις κτιρίων στην περιοχή.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο σεισμολόγος τόνισε ότι το πιθανότερο είναι ότι ο σεισμός των 6 Ρίχτερ ήταν και ο κύριος, ωστόσο υπογράμμισε ότι «αυτό δεν πρέπει να είναι καθησυχαστικό, γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί». 

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι μία σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είναι πιθανό να την ακολουθήσουν δονήσεις 5 Ρίχτερ, γεγονός που θα επιβαρύνει τα κτίρια που «ταρακουνήθηκαν» με τον κύριο σεισμό και μπορεί να δούμε και καταρρεύσεις κτιρίων στην περιοχή. 
 
Ο κ. Χουλιάρας πάντως κατέληξε στο ότι το φαινόμενο δεν έχει περάσει και συνέστησε στον κόσμο της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ακούει τους σεισμολόγους. «Είναι πιθανό να δούμε καταρρεύσεις κτιρίων λόγω των μετασεισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.