Υπ. Άμυνας Τουρκίας: «Εξουδετερώσαμε» 51 μέλη του συριακού στρατού

«Εξουδετερώσαμε» 51 μέλη του συριακού στρατού

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» 51 μέλη του συριακού στρατού στην ζώνη αποκλιμάκωσης στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ ανέφερε στο σημερινό του ανακοινωθέν το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Επίσης κατέστρεψε δύο άρματα μάχης, ένα αντιαεροπορικό όπλο και μια αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού κλιμακώθηκε στην Ιντλίμπ μετά το θάνατο των 5 Τούρκων στρατιωτών, από τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεών τους, αφού σήμερα Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία κατέρριψαν ελικόπτερο στην πόλη Ναϊράμπ, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Anatolu ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επανέλαβε σήμερα τη στήριξη της Ουάσινγκτον στην Άγκυρα στην τελευταία στρατιωτική της εμπλοκή στη Συρία, τονίζοντας πως «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του καθεστώτος του Άσαντ και της Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζιμ Τζέφρι να μεταβεί στην Άγκυρα για να συντονίσει τα «βήματα απάντησης σε αυτή την αποσταθεροποιητική επίθεση. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», είπε.

Μιλώντας κατά την άφιξή του στην Άγκυρα ο ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ τόνισε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλη απειλή από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ και σημείωσε πως μετέβη στην Τουρκία για να επανεξετάσει την κατάσταση με την τουρκική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ θα προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο υποστήριξη στην Τουρκία.

images AP