Έξι κρούσματα εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά

Έξι κρούσματα εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό μεταφέρθηκαν έξι ωφελούμενοι του δημοτικού γηροκομείου Χανίων, μετά από τα μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν σε συνολικά 83 ηλικιωμένους,  καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο flashnews.gr, οι έξι φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτούν στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid), ώστε να δεχθούν όλη την απαραίτητη φροντίδα που θα χρειαστούν.

Διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν γίνει και στο σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος, ενώ σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων. Τα τεστ θα συνεχιστούν σε μεγαλύτερη συχνότητα στη δομή, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου και του Δημάρχου Χανίων με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αναφέρεται μεταξύ άλλων.