Εξετάζουμε φορολογικά μέτρα για την τόνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού
Τζ. Κόντε

Εξετάζουμε φορολογικά μέτρα για την τόνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού

Η Ιταλία εξετάζει φορολογικά μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού, δύο από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία κορονοϊού, δήλωσε το πρωί, ο πρωθυπουργός της χώρας,Τζουζέπε Κόντε.

Όπως αναφέρει το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Κόντε μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων Ιταλίας (UIL), είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να «επαναπροσδιορίσει»  ορισμένα φορολογικά κίνητρα υπέρ πράσινων, ψηφιακών επενδύσεων του μέλλοντος, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε τις βιομηχανίες που πλήττονται περισσότερο όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και ο τουρισμός».

Η κυβέρνηση θα αρχίσει να εργάζεται για μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε.

Σημειωτέον πως η αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει το 6,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχει η Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA).

Την Παρασκευή,  μάλιστα, το ιταλικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως σε ένα πακέτο κινήτρων για την ενθάρρυνση των πωλήσεων προηγμένων αυτοκινήτων, αλλά και ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, ανέφεραν δύο νομοθέτες στο Reuters.

Η Ιταλία., υπόψιν, είναι η πέμπτη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ενώ ο τουρισμός συμβάλλει περίπου στο 13% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορίου και Τουρισμού.