Ευθεία αμφισβήτηση των εμβολίων από τον Πολάκη - Επίθεση στους επιστήμονες

Ευθεία αμφισβήτηση των εμβολίων από τον Πολάκη - Επίθεση στους επιστήμονες

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης, αμφισβητεί πλέον ευθέως και από το βήμα της Βουλής τα εμβόλια για τον κορονοϊό δηλώνοντας ότι δεν είναι… δοκιμασμένα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα γίνονται για την «κονόμα των εταιρειών».

Να λάβει θέση ο Αλ. Τσίπρας ζητά η ΝΔ θέτοντας θέμα αναφορικά με τη στάση του που αποτελεί σαφή στήριξη στους αντιεμβολιαστές.

Δηλώνοντας πως δεν επιτρέπει αμφισβήτηση της επιστημοσύνης του ο Παύλος Πολάκης εμμέσως πλην σαφώς εμφανίζεται να αναφέρει ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο παρά το γεγονός πως πέραν του ότι ως βουλευτής κινείται σε διάφορες περιοχές της χώρας και συναντάται με κόσμο ειδικά στην περιοχή της εκλογικής του περιφέρειας είναι και ο ίδιος γιατρός.

Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στη Βουλή αμφισβήτησε τα εμβόλια υποστηρίζοντας πως βγήκαν πολύ γρήγορα καθώς και ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο διαρκεί η ανοσία που προσφέρουν. Αυτά δηλαδή που υποστηρίζουν οι αντιεμβολιαστές και αυτοαποκαλούμενοι ως «αφυπνισμένοι». Μάλιστα, επανέλαβε και τα περί μονοκλωνικών φαρμάκων σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει και το αντιγριπικό και το «αντιπνευμονιοκοκκικό».

«Δεν θα ξεχάσουμε όλη την Ιατρική που ξέρουμε επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα» είπε και εξαπέλυσε επίθεση κατά της επιτροπής των επιστημόνων κάνοντας λόγο για «εντεταλμένη επιτροπή», η οποία «σας κρατά φανάρι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις θέσεις του Παύλου Πολάκη για τα μονοκλωνικά φάρμακα έχει υιοθετήσει και ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφορικά με τα εμβόλια ο πρώην υπουργός Υγείας και επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθός, έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των εμβολιασμών υποστηρίζοντας πως αποτελούν αυτή τη στιγμή την μόνη λύση.

Η θέση Πολάκη εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει αποφύγει να συμβάλει στην προσπάθεια συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιαστικό πρόγραμμα με τρόπο σαφή και διαρκή και στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ με ανακοίνωσή της καλεί την Κουμουνδούρου να ξεκαθαρίσει τη στάση της και τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τη στάση του στενού του συνεργάτη