EURO με μια βαλίτσα στο χέρι!

EURO με μια βαλίτσα στο χέρι!

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσες πολλές... οικοδέσποινες για ένα EURO κι αυτό αναγκάζει ορισμένες ομάδες να κάνουν μακρινά ταξίδια. Με 11 πόλεις να φιλοξενούν ματς, ήδη υπάρχει ανησυχία για το πώς θα επηρεαστούν οι παίκτες τους που θα ζήσουν με μια βαλίτσα στο χέρι στη διάρκεια της φάσης των ομίλων. Ο Πάουλο Σόουζα, τεχνικός της Πολωνίας το επανέλαβε ξανά αυτές τις μέρες ενόψει του αποψινού αγώνα της ομάδας του με την Σλοβακία (19:00, ANT1) στην Αγία Πετρούπολη. Επειτα, η Πολωνία θα ταξιδέψει στην Σεβίλλη για τον αγώνα με την Ισπανία και μετά θα πάει ξανά στη ρωσική πόλη για την αναμέτρηση με την Σουηδία. Συνολικά θα κάνει 9.456 χιλιόμετρα. Τουλάχιστον, ο Σόουζα έχει ήσυχο το κεφάλι του πως παρά τα τόσα ταξίδια οι πιθανότητες για πολλαπλά κρούσματα είναι μειωμένες μια και η Πολωνία έχει εμβολιαστεί.

Τα περισσότερα χιλιόμετρα θα τα κάνει η Ελβετία. Συγκεκριμένα, 10.000. Αρχισε την πορεία της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, θα πάει και στη Ρώμη για να παίξει με την Ιταλία προτού «πετάξει» και πάλι ανατολικά για ν' αντιμετωπίσει την Τουρκία. Η 3η που θα «γράψει» τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι η ομάδα του Βελγίου: 9.157 μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Κοπεγχάγης.

Στον πρώτο όμιλο, πέραν της Ελβετίας, θα ξεπεράσουν τα 7.000 χιλιόμετρα τόσο η Τουρκία όσο και η Ουαλία. Η Ιταλία, πάλι, δεν θα μετακινηθεί. Στο δεύτερο όμιλο, η Ρωσία θα κάνει μόνο 1.147 και η Φινλανδία 2.594. Η Δανία δεν θα κάνει χιλιόμετρα. Στον 3ο όμιλο, η Ολλανδία θα μείνει σταθερή, με την Ουκρανία να ταξιδεύει 4.316 χιλιόμετρα, την Αυστρία 5.228 και τη Βόρεια Μακεδονία 2.251, Στον 4ο όμιλο, η Αγγλία θα δώσει όλα τα παιχνίδια της στο «Γουέμπλεϊ», με την Σκωτία να ταξιδεύει 1.110 χιλιόμετρα. Η Κροατία θα κάνει 5.944 χιλιόμετρα και η Τσεχία 4.860. Στον 5ο όμιλο, πέραν της Πολωνίας και η Σουηδία έχει... δρόμο (8.729 χλμ.) όπως και η Σλοβακία (5.141 χλμ.). Η Ισπανία θα παίξει όλα τα ματς της στην Σεβίλλη. Στον 6ο όμιλο, η Γερμανία δεν θα ταξιδέψει, ενώ η Γαλλία θα κάνει 6.344 χιλιόμετρα, με την Ουγγαρία να περιορίζεται στα 1.120 και την Πορτογαλία να... γράφει 3.588.

Αυτές οι διαφορές έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και παράπονα μεταξύ των παικτών. Ο αρχηγός της Κροατίας, Λούκα Μόντριτς, παραδέχθηκε πως δεν του αρέσει καθόλου που η Αγγλία θα δώσει όλα τα παιχνίδια της στο Λονδίνο και δεν θα μετακινηθεί, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες του 4ου γκρουπ, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο θα βρίσκονται με μια βαλίτσα στο χέρι. Εκτιμά πως δίνει αγωνιστικό πλεονέκτημα στα «τρία λιοντάρια», τα οποία παρεμπιπτόντως άρχισαν με νίκη 1-0 επί της Κροατίας.