Ευ. Βενιζέλος: Αποκάλυψε τι ευχήθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Ευ. Βενιζέλος: Αποκάλυψε τι ευχήθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Τι ευχήθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την εκλογική του νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί του Σαββάτου.

Σε σχετική ερώτηση για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και εάν ήταν τελικά ορθή η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να είναι υποψήφιος, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κανένα σχόλιο για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, θέλησε να είναι υποψήφιος, κρίθηκε από το εκλογικό σώμα των εσωτερικών εκλογών, το αποτέλεσμα είναι γνωστό νομίζω και ο ίδιος θα βγάλει τα συμπεράσματά του, ως εκ τούτου ας κοιτάξουμε προς το μέλλον».

Και σημείωσε: «Το τι ψήφισα στις εκλογές δεν είναι σωστό να το πω, ο καθένας μπορεί να εικάσει ποια ήταν η επιλογή μου. Αλλά από την άλλη η συμμετοχή μου δεν ήταν για συμμετοχή υπέρ κάποιου προσώπου, τι αξία έχει μία ψήφος. Η συμμετοχή μου ήταν μία στήριξη της διαδικασίας και μία εκδήλωση σεβασμού στους ανθρώπους της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, του κέντρου, της κεντροαριστεράς, της προοδευτικής αντίληψης που κάθε φορά αναζητούν, μία ευκαιρία, μία δυνατότητα να εκπροσωπηθούν πολιτικά και ήθελα και εγώ να μετάσχω σε αυτήν την κοινή ας το πούμε έτσι εκδήλωση η οποία απέδωσε τον καρπό που ξέρετε με την εκλογή του κυρίου Ανδρουλάκη».

«Του ευχήθηκα τα καλύτερα και κυρίως του ευχήθηκα να ερμηνεύσει σωστά το αποτέλεσμα και να κινείται έχοντας υπόψη του ότι ως αρχηγός ενός κόμματος επικοινωνεί εκ των πραγμάτων με την Ιστορία. Διότι η πολιτική γράφει την Ιστορία καθημερινά. Κάτι που σημαίνει και πάρα πολύ σωστή αξιολόγησή της, εις βάθος, απροκατάληπτη, αυτού που έχει συμβεί, του παρελθόντος», επισήμανε.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και το φαινόμενο της ανόδου του εξτρεμισμού και την εμφάνιση των αυτοαπακαλούμενων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος», τονίζοντας πως «για αυτό το φαινόμενο το προκλητικό των θεματοφυλάκων, η επίκληση του Συντάγματος από τους εχθρούς του, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το δικαίωμα αντίστασης παρέχεται σε αυτούς που πιστεύουν στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και στρέφεται εναντίον των εχθρών του Συντάγματος που παραπληστικά το επικαλούνται».