Επίθεση κουκουλοφόρων στο «Πρώτο Θέμα» - Καταδίκη από κυβέρνηση και κόμματα

Επίθεση κουκουλοφόρων στο «Πρώτο Θέμα» - Καταδίκη από κυβέρνηση και κόμματα

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκε χθες το απόγευμα το κτήριο στο Μαρούσι όπου στεγάζεται το «Πρώτο Θέμα», με αγνώστους να γράφουν συνθήματα στους τοίχους του. «Κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Με τη σειρά του, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, ανέφερε πως «καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του Τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

Επιπροσθέτως λίγο νωρίτερα  ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης με ανάρτησή του στο twitter επισήμανε ότι «η επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος αποτελεί ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας και κατ' επέκταση της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης!».

Την επίθεση καταδίκασαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.