Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Επίθεση από 50 τουλάχιστον αντιεξουσιαστές δέχθηκαν το μεσημέρι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις εξ αυτών και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών που είχε γίνει το 2010 και χρειάστηκε παρέμβαση μιας διμοιρίας της ΥΜΕΤ για να απωθηθούν οι αντιεξουσιαστές.

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι αστυνομικοί δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από τους αντεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί και στη συνέχεια το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, με έναν εκ των αναρχικών να απειλεί, κατά τις μαρτυρίες, αστυνομικό ότι θα τον «σφάξει».

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο γενικός γραμματέας της ομάδας, Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρχε αξιωματικός για συλλήψεις, για να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έγιναν.

«Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς. «Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν», πρόσθεσε.