Επίσημη ιατροδικαστική έκθεση: «Ανθρωποκτονία» ο θάνατος Φλόιντ

Επίσημη ιατροδικαστική έκθεση: «Ανθρωποκτονία» ο θάνατος Φλόιντ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα των 20 σελίδων για το θάνατο του Φλόιντ χαρακτηρίζοντάς «ανθρωποκτονία», ενώ αποδίδει την κατάληξή του σε καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από την πίεση που του άσκησε στον λαιμό με το γόνατό του ο αστυνομικός και όχι από ασφυξία όπως αποφάνθηκε το ανεξάρτητο ιατροδικαστικό πόρισμα που ζήτησε η οικογένεια.

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική εξέταση ο Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό - είχε διαγνωστεί στις 3 Απριλίου - αλλά ήταν ασυμπτωματικός, ωστόσο αυτό δεν συνέβαλε στο θάνατό του.

Στην έκθεση, οι τελικές διαγνώσεις αναφέρουν ότι ο Φλόιντ «σταμάτησε να ανταποκρίνεται, ενώ ήταν περιορισμένος από τους αστυνομικούς. Έλαβε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Hennepin HealthCare (HHC), αλλά δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν».

Σε σχέση με την τελευταία ιατροδικαστική εξέταση που είχε ζητήσει η οικογένειά του, η επίσημη εξέταση αναφέρει ως αιτία θανάτου την καρδιοπνευμονική ανακοπή, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει από τι προκλήθηκε, όμως συμφωνεί με το πόρισμα της προηγούμενης ανεξάρτητης εξέτασης από την οικογένεια, ότι ήταν ανθρωποκτονία.

Στις υποσημειώσεις αναφέρεται ακόμα ότι τα σημάδια της τοξικότητας της φαιντανύλης μπορεί να περιλαμβάνουν «σοβαρή αναπνευστική καταστολή» και επιληπτικές κρίσεις. Επίσης, ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν τον «στραγγαλισμό ή την ασφυξία», ενώ σημειώνεται ότι ο Φλόιντ είχε στένωση των αρτηριών στην καρδιά.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο οικογενειακός δικηγόρος δήλωσε ότι η συμπερίληψη αυτών των συνθηκών, οι οποίες δεν κρίθηκαν ότι αποτελούν παράγοντα του θανάτου του σε οποιαδήποτε αυτοψία, είναι «μια απόπειρα δολοφονίας του χαρακτήρα του Φλόιντ πριν από τη δίκη των αξιωματικών», σύμφωνα με τους New York Post.

Η αυτοψία του Φλόιντ αναφέρει ότι είχε υποφέρει από τραυματισμούς αμβλύ στο πρόσωπο, τους ώμους, τα χέρια, τα χέρια και τα πόδια του. μώλωπες στους καρπούς του από χειροπέδες. και ένα σπασμένο πλευρό κατά την καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

AP Photo/Jae C. Hong