Επικοινωνία Αναστασιάδη - Μητσοτάκη για τις μεταναστευτικές ροές

Επικοινωνία Αναστασιάδη - Μητσοτάκη για τις μεταναστευτικές ροές

«Αυτή τη στιγμή που μιλούμε περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη γραμμή αντιπαράταξης και ζητούν πολιτικό άσυλο» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κούσιος, ο οποίος πρόσθεσε πως «έχουμε πληροφόρηση και για νέα ρεύματα προσφύγων από την Τουρκία».

Επίσης, σύμφωνα με το Sigmalive.com ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, την ώρα μάλιστα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την μεθοριακή ζώνη με την Τουρκία στον ποταμό Έβρο, συνοδευόμενος από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή στην γραμμή αντιπαράταξης ανάμεσα στις ελεύθερες περιοχές και τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη έχουν εμφανισθεί 106 άτομα αφρικανικής καταγωγής, ζητώντας πολιτικό άσυλο, προερχόμενα από τις υπό κατοχή περιοχές, ενώ ακολούθως τα άτομα αυτά μετέβησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης προς ταυτοποίηση. 

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε πως κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει συνεδρία της διυπουργικής Επιτροπής για τη μετανάστευση. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, Σάββας Αγγελίδης και Νίκος Νουρής και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του αναφορικά με τις συνεχιζόμενες εκ Τουρκίας μεταναστευτικές ροές, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου.