Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. σε οικίες αντιεξουσιαστών -  4 συλλήψεις στη Αθήνα

Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. σε οικίες αντιεξουσιαστών - 4 συλλήψεις στη Αθήνα

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που ανήκουν στο χώρο των αντιεξουσιαστών, μετά από επιχείρηση σε αντίστοιχο αριθμό οικιών,  στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open Tv.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο στόχαστρο έχει μπει μια από τις πιο γνωστές αναρχικές ομάδες η οποία έχει πλούσια δράση σε εμπρησμούς και επιθέσεις, καθώς έχει πυρπολήσει κτίρια και έχει επιτεθεί σε αυτοκίνητα, με τους άνδρες της ασφάλειας να προβαίνουν σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων, τα οποία - όπως σημειώνεται - είναι πολύ γνωστά στις αστυνομικές αρχές και έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την Κρατική Ασφάλεια.

Επίσης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι, το κατηγορητήριο για τον ένα συλληφθέντα θα είναι αρκετά βαρύ, καθώς όπως ανέφερε, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες περί τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι κρατούνται στην Ασφάλεια και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή σε εμπρηστική ενέργεια στο ίδρυμα Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 2020, για την οποία την ευθύνη έχει αναλάβει ομάδα αναρχικών, με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Η ίδια ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για εμπρησμούς σε αυτοκίνητα του ΟΤΕ στο Ελληνικό, σε ΑΤΜ τραπεζών, επίθεση σε ομάδα ΔΙΑΣ στη Χαριλάου Τρικούπη και άλλες ενέργειες, σημειώνεται ακόμα και συμπληρώνεται ότι για τους υπόλοιπους τρεις, προέκυψαν στοιχεία κατά την προανάκριση.