Επιχείρηση αντι-γκράφιτι στην οδό Αθηνάς από τον Δήμο Αθηναίων

Επιχείρηση αντι-γκράφιτι στην οδό Αθηνάς από τον Δήμο Αθηναίων

«Όταν ξύνεις τη μιζέρια και τη ρύπανση, αναδεικνύεται μία Αθήνα διαφορετική. Καθαρή και λαμπερή». Στην επιχείρηση αντιγκράφιτι σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, την οδό Αθηνάς που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες έκανε αναφορά με δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

Σε όλο το μήκος του ιστορικού δρόμου της πρωτεύουσας από την Ομόνοια μέχρι την Ερμού έγιναν παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν, για να εξαφανισθούν όσα ρύπαιναν αισθητικά, επιφάνειες εμβαδού περίπου 400 τετραγωνικών μέτρων.

Για να αφαιρεθεί η μπογιά από τις μαρμάρινες και τις πέτρινες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν 145 λίτρα διαλυτικού υλικού και 4,5 τόνοι νερού. Για την κάλυψη των γκράφιτι σε τσιμεντένιες επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν περίπου 130 λίτρα πλαστικής μπογιάς σε διάφορα χρώματα

Οι αντιγκράφιτι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες αποτελούν κεντρικό κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού για μια πιο φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες πόλη. Πολύ μεγάλες επιφάνειες έχουν ήδη καθαριστεί σε διάφορες περιοχές (Πεδίον Άρεως, Πατησίων, Αναφιώτικα, Θησείο, Πάρκο Ευαγγελισμού κ.α.).

Η δήλωση Μπακογιάννη

«Όταν ξύνεις τη μιζέρια και τη ρύπανση, αναδεικνύεται μία Αθήνα διαφορετική. Καθαρή και λαμπερή. Αυτό κάνουμε με τις επιχειρήσεις του καθαρισμού μεγάλων επιφανειών σε όλη την πόλη. Αυτό κάναμε και στην Αθηνάς. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλες τις γειτονιές για να αντικαταστήσουμε τη μουτζούρα με χρώμα, ζωή» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.