8ος χρόνος, ημέρα 2438η
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έγιναν 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έγιναν 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές

Σε 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο αστυνομικών μέτρων που λαμβάνονται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε χώρο όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης εντός Α.Π.Θ. και έπειτα από επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, άγνωστα άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου κινήθηκαν από χώρο όπου πραγματοποιούνταν μουσική εκδήλωση εντός του ΑΠΘ. και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 το πρωί, όταν ομάδα 70 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά εξαπέλυσαν επίθεση με μολότοφ προς τις παραταγμένες δυνάμεις της ΕΛΑΣ που φυλούσαν τον χώρο που διεξάγονται οι εργασίες στο «πρώην στέκι στο Βιολογικό», στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ η ένταση συνεχίστηκε και στους υπόλοιπους χώρους του campus.

Συγκεκριμένα, η ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να προσεγγίσει εκ νέου τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ στην περιοχή που περικλείεται στο Αστεροσκοπείο, εκτοξεύοντας εκ νέου μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς, με την «Αύρα» να βρίσκεται επί ποδός λόγω των εστιών φωτιάς που εκδηλώθηκαν σε χόρτα.