7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Κύπρος: Εντός Ιουνίου η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό

 Εντός Ιουνίου η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό
AP images

Στην έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού SARS-CoV-2 για τα άτομα που προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εντός Ιουνίου προχωρά το υπουργείο Υγείας Κύπρου, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των πολιτών για σκοπούς ταξιδιών και ως προσωρινό μέτρο μέχρι την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19.

Το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού SARS-CoV-2 θα εκδίδεται σε συγκεκριμένα σημεία της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας, της Πάφου και της Αμμοχώστου, για τα άτομα που προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εντός Ιουνίου, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Για την έκδοση του Πιστοποιητικού θα απαιτείται επίσκεψη του δικαιούχου στα παραπάνω σημεία με την προσκόμιση της Κάρτας Εμβολιασμού και του Δελτίου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, για σκοπούς ταυτοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι για τα ταξίδια στην Ελλάδα δεν απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και οι δικαιούχοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που δίνεται από τα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Η χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού SARS-CoV-2 είναι προσωρινή και πρόκειται να καταργηθεί αυτόματα με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 την 1η Ιουλίου, το οποίο θα χρησιμοποιείται από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σκοπούς ταξιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ