Μαδρίτη: Έντονη αντίδραση μετά το «όχι» της κυβέρνησης για άρση των περιορισμών

Έντονη αντίδραση μετά το «όχι» της κυβέρνησης για άρση των περιορισμών

Την έντονη αντίδραση της εξέφρασε η τοπική αρχή της Μαδρίτης ύστερα από την δεύτερη άρνηση που έλαβε από την κυβέρνηση της χώρας για άρση των περιορισμών.

Καθώς το 70% της χώρα έχει ήδη μπει στην πρώτη από τις τέσσερις συνολικά φάσεις της άρσης του lockdown, με στόχο την πλήρη επαναφορά στη νέα κανονικότητα έως τον Ιούλιο, η επικεφαλής της τοπικής αρχής της Μαδρίτης Ιζαμπέλ Ντίας Αγιούσο η οποία είναι μέλος του Λαϊκού Κόμματος κατηγόρησε την κυβέρνηση Σάντσεθ ότι «κλειδώνουν οικογένειες στα σπίτια τους και δεν μπορούν να βγουν έξω και να διαδηλώσουν ελεύθερα ακόμη και στους δρόμους τους». 

Η Αγιούσο πρόσθεσε ότι ο Σάντσεθ επιβάλλει «κάθε είδους βαρβαρότητα» κι προειδοποίησε για κινητοποιήσεις σαν αυτές που έλαβαν χώρα προ ημερών στη Σαλαμάνκα. 

Στην αριστοκρατική περιοχή αυτή της ισπανικής πρωτεύουσας οργανώθηκε διαδήλωση μέσω των social media κατά της απόφασης της κυβέρνησης να μην περιλάβει τη Μαδρίτη στη φάση ανοίγματος. Τα αίματα μάλιστα άναψαν όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί με αποτέλεσμα να σημειωθούν και κάποια επεισόδια.

Φωτογραφία: AP