Ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με 12 εκατ. ευρώ

Ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με 12 εκατ. ευρώ

Την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες, λόγω πανδημίας, ανάγκες τους, ανακοίνωσαν από κοινού ο υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης. 

«Η κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί, στον μέγιστο δυνατό βαθμό και κατά τον βέλτιστο τρόπο, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά και ταμειακά περιθώρια, προκειμένου να στηρίξει το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, όλες τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι στις φάσεις της επανεκκίνησης και της προοδευτικής ανάκαμψης της οικονομίας, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την πανδημία.

«Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία, υλοποιούμε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Διαθέτουμε συνολικά για τον σκοπό αυτό 12 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί απευθείας στα σωματεία, με διαφανή, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια, μέσα από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε: «Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού. Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στις μεγάλες και επείγουσες ανάγκες που έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, οι οποίες μεγεθύνθηκαν από την πανδημία, ανακοινώνουμε τη διάθεση ποσού 12 εκατ. ευρώ, από την Πολιτεία απευθείας στα αθλητικά σωματεία για την άμεση ενίσχυσή τους. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια και κριτήρια ισονομίας. Θα υπάρχουν κριτήρια οικονομικά και αγωνιστικά. Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση που ανακοινώνουμε σήμερα, έρχεται να προστεθεί στην ετήσια τακτική επιχορήγηση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 48 Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ».