Ενισχύεται o ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Αττικής

Ενισχύεται o ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Αττικής

Στο τέλος του Ιουλίου θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr, μέσω της οποίας θα κλείνονται τα ραντεβού για τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. 

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία μετείχαν επίσης ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης και ο διευθυντής του υπουργού Ν. Δημάκης, ήταν η διεύρυνση της συνεργασίας για την ενίσχυση του υπό εξέλιξη ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας, στη βάση και του συμφώνου συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απλοποίηση των υπαρχουσών ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη δημιουργία νέων, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως η νέα ψηφιακή υπηρεσία, μέσω της οποίας θα εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία, οι υποψήφιοι οδηγοί. 

Επίσης αναζητήθηκε η δρομολόγηση και άλλων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως η δυνατότητα να δέχεται η Περιφέρεια αιτήματα πολιτών μέσω του gov.gr, με τον κ. Πατούλη να υπογραμμίζει πως «επενδύοντας στην καινοτομία, στόχος μας είναι να περάσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή, μέσα από τη δρομολόγηση κοινών δράσεων που θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και θα δώσουν υπεραξία στην Αττική»,

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Πιερρακάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις γόνιμες συνέργειες που δρομολογούνται από κοινού με την Περιφέρεια, επισημαίνοντας πως «η Αττική όπου συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της χώρας, μπορεί και πρέπει να 'δείξει' το δρόμο προς τη νέα ψηφιακή εποχή».