Εμπρηστική επίθεση σε πολυκατοικία
Θεσσαλονίκη

Εμπρηστική επίθεση σε πολυκατοικία

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3 τα ξημερώματα σε πυλωτή οικοδομής στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές καταστροφές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και δύο άτομα να μεταφερθούν προληπτικά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για εμπρησμό, αφού άγνωστοι προκάλεσαν φωτιά με εύφλεκτο υλικό σε ΙΧ και μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας αστυνομικού, που διαμένει στην οικοδομή.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε τρία αυτοκίνητα και πέντε μοτοσικλέτες, που ήταν σταθμευμένα στην πυλωτή, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολύ σοβαρές ζημίες. Φθορές σημειώθηκαν σε άλλα τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στην οικοδομή.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στην περιοχή με έξι οχήματα και 13 πυροσβέστες και η φωτιά κατασβέστηκε, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κάποιος ένοικος. Ωστόσο, δύο άτομα μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival, συνολικά επτά αυτοκίνητα και πέντε μηχανές που βρίσκονταν στον χώρο παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ για αρκετή ώρα επικράτησε πανικός καθως πυκνοί καπνοί κάλυψαν τα πάντα.

Κάποιοι από τους ενοίκους βγήκαν στα μπαλκόνια και ζητούσαν βοήθεια. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μία οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια γυναίκα που ανέπνεε με δυσκολία και είχε στην αγκαλιά της, τυλιγμένο με μια κουβέρτα, το μωρό της. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με καρδιολογικό πρόβλημα χρειάστηκε επίσης την παροχή πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα ασθενοφόρου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.