Εμμένει η Τουρκία στα fake news για «θανάτους» μεταναστών

Εμμένει η Τουρκία στα fake news για «θανάτους» μεταναστών

Επιμένοντας στις ψευδείς ειδήσεις για δήθεν «θανάτους» μεταναστών στον Έβρο, σχολιάζει τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο CNN η Άγκυρα, σημειώνοντας πως αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σε ανακοίνωση της η τουρκική προεδρία σημειώνει πως «είμαστε βαθιά προβληματισμένοι με το γεγονός πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας και οι δυνάμεις προστασίας των συνόρων προχώρησαν στην κακοποίηση προσφύγων, χρησιμοποιώντας βία που οδήγησε σε θανάτους».

Στη συνέχεια η Άγκυρα στρέφει τις κατηγορίες της στην ΕΕ, αναφέροντας πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της αναφορικά με τη Συμφωνία για το Προσφυγικό το 2016, όπως την εθελοντική αποδοχή προσφύγων και την οικονομική συνδρομή. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, η Τουρκία προχώρησε στη δημιουργία υποδομών, ώστε σε περίπτωση που το προσφυγικό ρεύμα από την Ιντλίμπ κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, να ανακοπεί».

«Συμβουλεύουμε την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα», καταλήγει η ανακοίνωση, «να συμβάλουν στον τερματισμό του συριακού εμφυλίου, ο οποίος αποτελεί την πηγή της παράνομης μετανάστευσης, αντί να εξαπολύουν κατηγορίες προς κάθε κατεύθυνση».

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη βίντεο που δείχνει Τούρκους στρατιώτες να χτυπούν μετανάστες αναγκάζοντας τους να κινηθούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, η Άγκυρα συνεχίζει να κατηγορεί την Ελλάδα για... κακοποίηση προσφύγων.