ΕΜΑ: Ξεκίνησε η μελέτη των δεδομένων για το εμβόλιο της CureVac

ΕΜΑ: Ξεκίνησε η μελέτη των δεδομένων για το εμβόλιο της CureVac

Την υποβολή στοιχείων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση χρήσης του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, ξεκίνησε η CureVac.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) ξεκίνησε ήδη μια «κυλιόμενη ανασκόπηση» δεδομένων του εμβολίου της CureVac, βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων από εργαστηριακές μελέτες (μη κλινικά δεδομένα) και πρώιμες κλινικές μελέτες σε ενήλικες.

Αυτές οι μελέτες υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν το SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID 19.

Η CureVac ανακοίνωσε ότι η διαδικασία αυτή είναι η βέλτιστη οδός από πλευράς χρόνου, για την διάθεση και αξιολόγηση των δεδομένων που χρειάζονται στο πλαίσιο της έγκρισης σε έκτακτες καταστάσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Το εμβόλιο βρίσκεται ακόμα στα τελευταία στάδια των κλινικών δοκιμών.

Η CureVac ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, την ασφάλεια και την ποιότητά του, λάβει το πράσινο φως για να μπορέσει να υποβάλει επίσημη αίτηση για την κυκλοφορία του.