Εκτός πλαισίου οι δηλώσεις του πρέσβη για συμφωνία με την Τουρκία
Υπ. Εξωτερικών Παλαιστίνης

Εκτός πλαισίου οι δηλώσεις του πρέσβη για συμφωνία με την Τουρκία

 «Να μαζέψει» τις δηλώσεις του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Τουρκία,κ. Φαγιέντ Μουσταφά, επιχείρησε το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης μετά από όσα είπε ο πρώτος στην τουρκική εφημερίδα «Aydinlik», ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη για μία Συμφωνία Οριοθετήσεως Θαλασσίων Ζωνών με την Τουρκία, στα πρότυπα του Μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης.

Σύμφωνα με  διευκρινιστική δήλωση: «Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων επιβεβαιώνει ότι αυτές οι δηλώσεις έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου και αποδίδονται στον Πρέσβη ως απάντηση σε κάποιες ερωτήσεις που του ετέθησαν.

Κατά συνέπεια, το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι το Κράτος της Παλαιστίνης έχει στενές και καλές σχέσεις με τις χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, και ότι το Κράτος της Παλαιστίνης είναι πρόθυμο να διατηρήσει την ευημερία και την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

Το Υπουργείο επιβεβαιώνει ότι όλες αυτές οι σχέσεις βασίζονται κυρίως στην καλή γειτονία και στο διεθνές δίκαιο. Το Υπουργείο επιβεβαιώνει επίσης ότι επί του παρόντος δεν συζητούνται συμφωνίες με κανένα από αυτά τα μέρη»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα και ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Μαργουάν Τουμπάσι είχε δηλώσει: «Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτή την αρχή»  

 AP Photo/Craig Ruttle