8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Εισήγηση της Επιτροπής για εμβολιασμένους επισκέπτες και εργαζόμενους στα θεματικά πάρκα

Εισήγηση της Επιτροπής για εμβολιασμένους επισκέπτες και εργαζόμενους στα θεματικά πάρκα
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi

Στην ανάγκη να ασφαλιστούν τα θεματικά πάρκα για να μην τραπούν από «χώρους διασκέδασης σε εστίες αναζωπύρωσης» αναφέρθηκε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας στο MEGA για την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ πρότεινε τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε αυτά.

«Τα παιδιά θα είναι ανεμβολίαστοι και εφόσον οι ενήλικες που τα συνοδεύουν είναι εμβολιασμένοι, να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», υπογράμμισε.

«Δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου, θα χρειάζεται PCR εφεξής», ανέφερε σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής.

Αναφερθείς στη μετάλλαξη Όμικρον, είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου. Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ό,τι ισχύει τώρα στο μέλλον».

«Περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις», σημείωσε.

«Σε ό,τι αφορά τη διασπορά είμαστε σε κατάσταση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης», σημείωσε για την πανδημία.

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self- tests που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι τις γιορτές», κατέληξε ο κ. Εξαδάχτυλος.