ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1987η
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Χρ. Σταϊκούρας: Είμαστε η 3η χώρα στην Ευρώπη με την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας

Είμαστε η 3η χώρα στην Ευρώπη με την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας

Στοιχεία που αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητο ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη με την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημιολογικής κρίσης και την προστασία των εισοδημάτων κατέθεσε στη Βουλή ο Χρ. Σταϊκούρας, καλώντας την αντιπολίτευση «να ανταλλάξουμε ώριμες απόψεις χωρίς θριαμβολογίες, κινδυνολογίες και ανεύθυνες πλειοδοσίες».

Οι τοποθετήσεις των εισηγητών κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κατέθεσε πληθώρα εγγράφων, μελετών της Eurostat και οικονομικά στοιχεία στα πρακτικά ,προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενοχλημένος από τις κατηγορίες για μείωση δαπανών στον νευραλγικό τομέα της υγείας αποκάλυψε πως κάθε εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών δίνει στο υπουργείο υγείας 783 εκατομμύρια ευρώ εκτός προϋπολογισμού από τα αποθεματικά.

Επιπλέον βάσει επίσημων στοιχείων που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ,αποδείχτηκε πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι δαπάνες για την υγεία ήταν αισθητά μικρότερες σε σχέση με το κυβερνών κόμμα, ακόμη και πριν την πανδημία.

Απαντώντας στα πυρά που δέχτηκε για ευθύνες περί φτωχοποίησης του 42% του πληθυσμού και στοιχεία που εκπορεύονται από τον ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η δεύτερη πληγείσα χώρα στην Ευρώπη με πολύ σοβαρά προβλήματα ,ο κ.Σταικούρας αντέκρουσε λέγοντας:

«Σας ενημερώνω ότι μόλις σήμερα ο ΟΟΣΑ επικαιροποίησε τα στοιχεία που δημοσίευσε και μετά τη λήψη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση είμαστε στην κορυφή όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης όπως επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η ανεργία αγγίζει το 16 % δηλαδή είναι μειωμένη κατά 2,5 % μονάδες συγκριτικά με το 2015 .Το μόνο που είπατε και είναι αληθές, πράγματι και επιβεβαιώνεται και από τον ΟΟΣΑ, είναι ότι οι χώρες όπως η Ελλάδα των οποίων η οικονομία εξαρτάται σημαντικά από την εστίαση και τη φιλοξενία έχουν δεχτεί πλήγμα όπως είναι λογικό γι αυτό και το γ’ τρίμηνο του 2020 δεν ήταν με θετικό πρόσημο εάν σκεφτείτε ότι λόγω της καταβαράθρωσης του τουρισμού, από τα 16,1 δις που είχαμε ως έσοδα πέρυσι φέτος εισπράξαμε μόλις 3,5 δις».

Εν συνεχεία απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης στις κατηγορίες περί κυβερνητικής αδράνειας για τους εργαζόμενους ,υπογράμμισε πως έχουν δοθεί 13,4 δισεκατομμύρια συνολικά χωρίς να συνυπολογιστούν οι δαπάνες ,τα επιδόματα ανεργίας και τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί για το μήνα Δεκέμβριο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για αλλοίωση και κακοποίηση στοιχείων ενώ προηγουμένως η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αχτσιόγλου είχε εξαπολύσει πυρά στην κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και αναφέρθηκε σε εσωτερική και πανευρωπαϊκή ήττα.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ δια στόματος του κυρίου Κώστα Σκανδαλίδη,ο προϋπολογισμός χαρακτηρίστηκε ως έωλος και ανεδαφικός με έλλειψη οράματος, που οφείλεται όπως είπε στη δομική ανεπάρκεια ενός συντηρητικού μοντέλου που διέπει τη φιλοσοφία της ΝΔ.

Οι συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός θα διαρκέσουν 5 ημέρες και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη το βράδυ μετά από την ομιλία του πρωθυπουργού .