Εγκρίθηκε η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Αρχαίας Ολυμπίας
EOE

Εγκρίθηκε η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Αρχαίας Ολυμπίας

Ιστορική απόφαση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς η Ολομέλεια αποφάσισε να εγκρίνει την τριμερή συμφωνία μεταξύ της ΕΟΕ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να αποτελέσουν παγκόσμιο κέντρο της Ολυμπιακής εκπαίδευσης.

Οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2021 λίγο πριν τη διεξαγωγή της Συνόδου της ΔΟΕ στην Αθήνα. Τη δαπάνη των εργασιών, που ανέρχεται σε 12,5 εκατ. δολάρια, θα αναλάβει αποκλειστικά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Την παρουσίαση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας έκανε στη συνεδρίαση της ΕΟΕ ο διευθυντής της ΔΟΕ, Πάνος Τζιβανίδης, ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.

Για την ιστορική απόφαση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Με αυτή τη βοήθεια θα δοθεί η δυνατότητα στις εγκαταστάσεις που είναι απαρχαιωμένες και γερασμένες, να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν. Και ελπίζω ότι από τον Ιούνιο του 2021, όταν και θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα απογειωθεί και θα ξαναγίνει η Ολυμπία το κέντρο του πραγματικού Ολυμπισμού».

H ανακαίνιση των εγκαταστάσεων θα περιλαμβάνει:

- Νέο αποχετευτικό δίκτυο που θα συνδέεται με το δίκτυο της πόλης Κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και αλλαγή στους σωλήνες στην πυρόσβεση

- Βελτιώσεις στο ηλεκτρολογικό δίκτυο

- Διαχωρισμός ύδρευσης και άρδευσης και νέο αντλιοστάσιο

- Επιδιόρθωση της καθίζησης στο γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα

- Δύο νέα γήπεδα πολλαπλών χρήσεων

- Στο εκθεσιακό κέντρο, θα τοποθετηθούν νέοι μετασχηματιστές και νέες γεννήτριες.

- Βελτιώσεις στην πυρασφάλεια, στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικατάσταση στέγης και τοποθέτηση μόνωσης

- Βάψιμο σε όλους τους χώρους

- Ανακαίνιση εστιατορίου Ανανεώσεις και νέες διαρρυθμίσεις στα δωμάτια, χωρίς να πειραχθεί ο συνολικός αριθμός των 133 δωματίων