Έφοδος της ΕΛΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα για την αποτροπή συνωστισμού

Έφοδος της ΕΛΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα για την αποτροπή συνωστισμού

Έφοδο στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και εκπομπή ηχητικών μηνυμάτων για τα αποτρέψουν τον συνωστισμό του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο κεντρικό σημείο, πραγματοποίησαν χθες οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο του σχεδίου αποφυγής συγχρωτισμού σε δημόσιους χώρους που υλοποιούν οι Αρχές. 

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ ομάδα αστυνομικών κατέφτασε στην πλατεία της περιοχής και ζήτησε από το συγκεντρωμένο πλήθος να απομακρυνθεί από το σημείο, όπως και έγινε μετά από λίγα ώρα, ενώ παράλληλα, ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από χθες για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, τόνιζε ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και τόνιζε πως πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά, το μήνυμα της ΕΛΑΣ, που θα ακούγεται στους δρόμους έχει ως εξής: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».