Δημοσκόπηση Wall Street Journal/NBC: Προβάδισμα Μπάιντεν με 14%

Δημοσκόπηση Wall Street Journal/NBC: Προβάδισμα Μπάιντεν με 14%

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν έναντι του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Wall Street Journal και του δικτύου NBC μετά το πρώτο μεταξύ τους ντιμπέιτ.

Συγκεκριμένα ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 54% των προτιμήσεων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 39% του Τραμπ σε μια δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά το ντιμπέιτ της περασμένης Τρίτης και πριν την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος είναι θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εννέα δημοσκοπήσεις των NBC News / WSJ Street Journal, o Μπάιντεν διατηρεί σταθερά προβάδισμα έναντι του Τραμπ το οποίο κυμαίνεται από 6% έως 14%. Σημειώνεται ότι στις μετρήσεις για λογαριασμό των εν λόγω μέσων ενημέρωσης, ο Τραμπ δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 40%.

Η δημοσκοπικη διαφορά των δύο ανδρών βρίσκεται στο 27% στην κατηγορία των γυναικών (60% έναντι 33%), ήτοι 7% μονάδες μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θεωρείται από τους ψηφοφόρους καλύτερος στο χειρισμό της οικονομίας, αφού αποσπά το 48% έναντι 41% του Μπάιντεν ο οποίος όμως έχει διαφορά 22% υπέρ στην ερώτηση που αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού.