Δικηγόρος θύματος για Λιγνάδη: Σκηνοθετούσε ακόμα και τις σχέσεις των παιδιών

Δικηγόρος θύματος για Λιγνάδη: Σκηνοθετούσε ακόμα και τις σχέσεις των παιδιών
Eurokinissi

Στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να δρούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρθηκε ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος, αναφέροντας πως «είχε μονίμως γύρω του έναν συγκεκριμένο κύκλο παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους». Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος θύματος και μηνυτή του ηθοποιού-σκηνοθέτη, ο κ. Λιγνάδης «δεν σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», ενώ έκανε λόγο για περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές, «για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του», όπως είπε.

Υποστήριξε ότι «υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον».

«Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης», σημείωσε ο δικηγόρος, υπογραμμίζοντας πως «είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει». 

Ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε ισχυρό ένστικτο για το πως θα επιλέγει τα θύματά του και με τι τρόπο θα μεταχειρίζεται το καθένα από αυτά.

«Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών», σημείωσε.

Όπως είπε, «τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερός τους».

Παράλληλα, ανέφερε πως έχει ακούσει για περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. «Η μήνυση που έχω υποβάλει εγώ περιλαμβάνει και ονόματα άλλων παιδιών που είχαν βρεθεί στο περιβάλλον. Δεν ήταν μπροστά τη στιγμή του βιασμού, όμως στο πλαίσιο της προσέγγισης υπήρχαν και άλλα άτομα, τα οποία έχουν καταθέσει», τόνισε ο κ. Βλάχος.

Ο κ. Βλάχος επισήμανε ότι πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη, ωστόσο τόνισε ότι για να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι θα φτάσει η μαρτυρία αυτών των ανθρώπων μέχρι και το ακροατήριο, εάν και εφόσον παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος, πρέπει να διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους.