7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Δικαστική νίκη της Βανέσα Μπράιαντ για τη «διαρροή» φωτογραφιών από το δυστύχημα του Κόμπι...

Δικαστική νίκη της Βανέσα Μπράιαντ για τη «διαρροή» φωτογραφιών από το δυστύχημα του Κόμπι...
AP PHOTO

Τα ονόματα των τεσσάρων αστυνομικών του Λος Αντζελες που φέρονται να τράβηξαν και να μοίρασαν φωτογραφίες του μοιραίου ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα, θα ανακοινωθούν άμεσα στη σύζυγό του. Η Βανέσα Μπράιαντ είχε καταθέσει αγωγή κατά των αρχών της πόλης, ζητώντας τη δημοσιοποίηση των ονομάτων στην ίδια, ώστε να προχωρήσει και σε προσωπική μήνυση εναντίον τους, κερδίζοντας την πρώτη δίκη.

Οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τη «διαρροή» των εικόνων από το δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο τον παλαίμαχο σταρ του ΝΒΑ, της 13χρονης κόρης του, του πιλότου και άλλων έξι επιβατών, στις 26 Ιανουαρίου 2020. Η αστυνομία του Λ.Α., πάντως, αρνούνταν αρχικά να αποκαλύψει τα ονόματα στην κυρία Μπράιαντ, με την αιτιολογία ότι «πρέπει να μείνουν κρυφά και σφραγισμένα, ώστε επίδοξοι χάκερ να μην επιχειρήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε συσκευές τους και να εντοπίσουν νέες εικόνες»...

Το δικαστήριο της Καλιφόρνια, όμως, αποφάνθηκε υπέρ της συζύγου του πέντε φορές πρωταθλητή ΝΒΑ με τους Λέικερς και της δίνει το δικαίωμα να συμπεριλάβει ονομαστικά τους τέσσερις αστυνομικούς στην αγωγή της για τους υπαίτιους του δυστυχήματος. Ο δικαστής Τζον Ουόλτερ εξήγησε στην απόφασή του ότι ο ισχυρισμός των αρχών δεν ευσταθεί, από τη στιγμή που η μόνιμη θέση των κατηγορούμενων είναι ότι δεν έχουν στην κατοχή τους άλλες εικόνες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Πριν από την απόφαση του δικαστηρίου, ο σερίφης Αλεξ Βιλανουέβα είχε διαβεβαιώσει την οικογένεια του Κόμπι Μπράιαντ καθώς και τους συνηγόρους όλων των πλευρών πως οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν διαγραφεί από τα τηλέφωνα ή άλλες συσκευές των αστυνομικών. Παράλληλα με τη μήνυσή της, η Βανέσα Μπράιαντ είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των ελικοπτέρων, πριν από το πόρισμα ότι το δυστύχημα ήταν υπαιτιότητα του πιλότου και όχι μηχανική βλάβη.