Διευρύνονται τα μέτρα στήριξης - Προστίθενται 100 ΚΑΔ
Επιχειρήσεις

Διευρύνονται τα μέτρα στήριξης - Προστίθενται 100 ΚΑΔ

Ακόμα 100 Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας θα προστεθούν στις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με την απόφαση να υπογράφεται σήμερα ή την Τετάρτη. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός για επέκτασή του και για τον Απρίλιο, δεδομένης και της κατάστασης που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από την επιδημία. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση και για τις επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα, σημειώνοντας ότι θα συνεκτιμηθεί με την πάροδο του χρόνου και τα δεδομένα από τον όγκο των ηλεκτρονικών συναλλαγών αν θα υπάρξει τροποποίηση στο όριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που απαιτούνται ανά φορολογούμενο, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων. 

Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον Γιάννη Βρούτση για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων.

Σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης, σχολίασε ότι πολλές φορές ακούγονται εξωπραγματικά ποσά για «πακέτα» που λαμβάνονται από διάφορες χώρες, τα οποία δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και συμπλήρωσε πως οι περισσότερες χώρες λαμβάνουν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, διευκρινίζοντας ότι στην Ελλάδα ήδη έχουμε υπερβεί αυτό το ποσοστό.

Εξάλλου, το ενδεχόμενο της λήψης επιπρόσθετων μέτρων αναφορικά με τη διακοπή της δραστηριότητας και σε άλλους επιχειρησιακούς κλάδους άφησε ανοικτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται κατά την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ θα εξετασθούν και τα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ανέφερε πως «Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους. Κάθε φορά θα εξετάζουμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε αποφάσεις», ενώ αναφορικά με το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, πρόσθεσε ότι «το υπουργικό έχει ρόλο να δει πού βρισκόμαστε και να λάβει περαιτέρω μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές».

Διαβάστε ακόμα:

Γ. Βρούτσης: Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων

Στ. Πέτσας: Περιορισμός δραστηριότητας και σε άλλες επιχειρήσεις

Ν. Παπαθανάσης: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές