Διάσκεψη του Βερολίνου: Ο Σίσι θα ζητήσει τερματισμό της ξένης επέμβασης

Διάσκεψη του Βερολίνου: Ο Σίσι θα ζητήσει τερματισμό της ξένης επέμβασης

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την κρίση στην Λιβύη, στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γιτ.

Όπως επισημαίνεται ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα υποστηρίξει μια πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης στη Λιβύη, μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο που να καλύπτει όλες τις πτυχές του θέματος, όπως η πολιτική, η οικονομία, η ασφάλεια και ο στρατός, καθώς και την απόρριψη των παράνομων ξένων παρεμβάσεων στην βορειοαφρικανική χώρα. 

Η μετάβαση του Προέδρου Σίσι στη Γερμανία προκύπτει και από την τελευταία, πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γιτ, ο οποίος μεταβαίνει στη Γερμανία προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου για τη Λιβύη, θα επαναλάβει τις απόψεις του Αραβικού Συνδέσμου για μία συνολική πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπος, η στάση του Αραβικού Συνδέσμου περιλαμβάνει επίσης την έκκληση στα αντιμαχόμενα μέρη της Λιβύης να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα μέτρα που απαιτούνται για τη μόνιμη παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και την επανάληψη του εθνικού διαλόγου στο στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο υπό την αιγίδα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Λιβύη Γκάσαν Σαλάμε.