ΓΔ: 925,11 -0,72 (-0,08 %)

Τζίρος: 3,56 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,11 -0,72 (-0,08 %)

Τζίρος: 3,56 εκατ. €   RT

Ε. Λέκκας: Διάβρωση εδαφών, κατολισθήσεις και πλημμύρες στις καμένες περιοχές μετά την πυρκαγιά

Διάβρωση εδαφών, κατολισθήσεις και πλημμύρες στις καμένες περιοχές μετά την πυρκαγιά

Στην επόμενη μέρα και τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική αναφέρθηκε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Μετά από κάθε μεγάλη πυρκαγιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλήθος προβλημάτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν, έχουν σχέση και με το περιβάλλον. Θα εμφανιστούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη διάβρωση των εδαφών, με έντονα κατολίσθητικά φαινόμενα με ροές εδαφών, με πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία θα τροφοδοτήσουν, μαζί με την καύσιμη ύλη, το θαλάσσιο περιβάλλον όπου και εκεί θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση».

Σχολιάζοντας το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα μετά την κατάσβεση της φωτιάς που έκανε στάχτη πάνω από 55.000 στρέμματα ο καθηγητής  ανέφερε: «Όπως και στη Χίο, στο Μάτι, στην Κινέτα, αλλά σε όλες σχεδόν τις δασικές πυρκαγιές, αντιμετωπίζουμε προβλήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα έργα πολύ προσεκτικά, με χειρουργική ακρίβεια, έτσι ώστε να υποβοηθήσουν το σύστημα να ανακάμψει για να απομειώσουμε όλες αυτές τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

 Διαβάστε ακόμα:

Πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εικόνα ύφεσης στο πύρινο μέτωπο - 55.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη