8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Deutsche Bank: Προειδοποιεί για βαθιά ύφεση

Deutsche Bank: Προειδοποιεί για βαθιά ύφεση
AP Newsroom

Η Γερμανία θα έρθει αντιμέτωπη με βαθιά ύφεση αν σταματήσουν οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, προειδοποίησε ανώτερο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας τη Δευτέρα.

Ο Κρίστιαν Σέβινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, ως πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου τραπεζών, δήλωσε ότι οι τράπεζες αναμένουν πολύ μεγάλη μείωση στην ανάπτυξη φέτος, περίπου 2% λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη εάν σταματήσουν οι εισαγωγές ή οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μια σημαντική ύφεση στη Γερμανία θα ήταν τότε σχεδόν αναπόφευκτη», είπε ο Σέβινγκ στους δημοσιογράφους.

«Το ζήτημα των μέτρων κρατικής βοήθειας για εταιρείες και κλάδους θα γίνει τότε ακόμη πιο επείγον», πρόσθεσε και κάλεσε για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση για να αποτρέψει τον πληθωρισμό.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να τερματίσει σύντομα τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της και θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σχετικά με τα επιτόκια, «ένα σήμα που χρειάζεται επειγόντως», είπε χαρακτηριστικά.