Daily Mail: Ο Πούτιν θα υποβληθεί σε εγχείρηση για καρκίνο

Daily Mail: Ο Πούτιν θα υποβληθεί σε εγχείρηση για καρκίνο

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως ο Ρώσος πρόεδρος ίσως αναγκαστεί να βγει από το προσκήνιο για κάποιες μέρες, καθώς ετοιμάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρκίνου, ισχυρίστηκε ένας «insider» του Κρεμλίνου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Αυτοί οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν στο δημοφιλές κανάλι του Telegram «General SVR», το οποίο λέει ότι η πηγή του είναι «ένα πρόσωπο κοντά στο Κρεμλίνο».

Η πηγή ανέφερε ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο στην κοιλιά και διαγνώστηκε με Πάρκινσον πριν από 18 μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει καθυστερήσει τη χειρουργική επέμβαση και δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου.

Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω φημών ότι ο Πούτιν θα ξεκινήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε όλη την Ουκρανία και θα διατάξει μαζική κινητοποίηση ανδρών στρατιωτικής ηλικίας, ένας σημαντικός πολιτικός κίνδυνος.

Η χειρουργική επέμβαση είχε προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του Απριλίου, αλλά καθυστέρησε, ισχυρίστηκε η πηγή από το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος ηγέτης φέρεται να έχει προτείνει τον σκληροπυρηνικό αρχηγό του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην αρχηγό της FSB Νικολάι Πατρούσεφ να αναλάβει τον έλεγχο της εισβολής, κατά το διάστημα της απουσίας του.

Ο Πατρούσεφ θεωρείται βασικός «αρχιτέκτονας» της πολεμικής στρατηγικής μέχρι στιγμής - και ο άνθρωπος που έπεισε τον Πούτιν ότι το Κίεβο είναι γεμάτο από νεοναζί.