ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Δ. Σαρηγιάννης: Πρέπει να μπούμε σε αυστηρότερο lockdown έως 16 Μαρτίου

Δ. Σαρηγιάννης: Πρέπει να μπούμε σε αυστηρότερο lockdown έως 16 Μαρτίου

Ανησυχητική χαρακτήρισε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών του ΑΠΘ, κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία η λήψη πιο αυστηρών μέτρων για τουλάχιστον 10 ημέρες, για την αναχαίτιση της διασποράς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής ανέφερε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η τηλεργασία, να αυξηθούν τα τεστ κορονοϊού στους χώρους εργασίας, να γίνει απολύμανση του αέρα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και να υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί στις μετακινήσεις. «Με αυτά τα μέτρα, περί τα μέσα Απριλίου, η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη”, επισήμανε ο κ. Σαρηγιάννης

«Είμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη καμπή και πρέπει όλοι μαζί να το λύσουμε, μπορούμε να μπούμε σε αυστηρό lockdown, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο, ο λόγος που τώρα δεν μπορούμε να το κάνουμε είναι ότι βλέπουμε ότι δεν αποδίδουν τα ενδιάμεσα μέτρα, σε συνδυασμό με την κούραση» πρόσθεσε.

«Πρέπει να μπούμε σε ένα συνειδητοποιημένο lockdown από σήμερα έως τις 16 Μαρτίου, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την πανδημία, να συγκρατήσουμε το κύμα και να πάμε σε αποκλιμάκωση το Πάσχα», κατέληξε ο καθηγητής.