Χριστοδουλοπούλου: Να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους στο κράτος - Πρέπει να προετοιμαστούμε

Χριστοδουλοπούλου: Να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους στο κράτος - Πρέπει να προετοιμαστούμε

Το θέμα διαχείρισης των αρμών της εξουσίας και η δικαιοσύνη αποτελεί μια κεντρική πολιτική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύπτεται από όσα είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε κομματική συγκέντρωση. Η θέση που εκφράζει ανοιχτά ο Π. Πολάκης δείχνει να υιοθετείται από στελέχη με την Τ. Χριστοδουλοπούλου να δηλώνει πως «πρέπει να έχουμε δικούς μας ανθρώπους» και «να προετοιμαστούμε», φέρνοντας ως παράδειγμα τη δικαιοσύνη.

Στο ηχητικό απόσπασμα των όσων είπε και το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τα Parapolitika, η πρώην αντιπρόεδρος της Bουλής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρώην υπουργού δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, νυν διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε:

H Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε τα εξής: 

«Είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό που πρέπει πραγματικά να προετοιμαστούμε και εμείς γι' αυτό. Γιατί όταν γίναμε κυβέρνηση οι δικαστές, ήταν κατά πλειοψηφία είτε ΠΑΣΟΚ, είχαν υπηρετήσει κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ. Οπότε ενώ κανονικά θα έπρεπε το γεγονός ότι εμείς δεν είχαμε ιστορία μέσα σε αυτή την κατάσταση της Δικαιοσύνης, οι επιλογές μας να ήταν δεκτές με κάποιο ενθουσιασμό ή έστω επιφυλακτικότητα. Ενώ αυτοί στην πλειοψηφία τους προσπαθούσαν να μας επιτεθούν σε ό,τι πρωτοβουλία αναλαμβάναμε. Το κύριο ήταν οι ποινικοί κώδικες, που ψηφιστήκαν λίγο πριν τις εκλογές, τις οποίες κατακρεούργησε ο ιατρός κ. Τσιάρας και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πάρα πολύ σκληρό νομικό πλαίσιο που δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου, δεν έχει αντιστοιχία με το είδος της προσβολής, δεν έχει αντιστοιχία με την επιείκεια που είναι η βασική αρχή του δικαίου, αλλά πάλι θα γίνουν τα ίδια, θα χτιστούν νέες φυλακές για να χωράνε όλοι και βεβαίως επειδή δεν θα χωράνε όλοι θα γίνουν εξεγέρσεις και θα ξαναγυρίσουμε στο γνωστό που ξέραμε πριν εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, δηλαδή κάναμε να γίνονται γραμματείς και διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό ότι όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πολύ περισσότερο εμείς που είχαμε ένα κράτος εχθρικό απέναντί μας, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, που να μπορούμε επιτόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί η ΝΔ τότε μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτή είναι, λοιπόν, νομίζω το μάθημα, ότι πήραμε ένα κράτος που ήταν ξεχαρβαλωμένο και απολύτως ταυτισμένο με τα κόμματα και προσπαθήσαμε να κάνουμε μια πολιτική που να μπορεί να δείξει σεβασμό ο κόσμος στη Δικαιοσύνη και μέσα από ελαφρύτερες ποινές, από εναλλακτικές ποινές...»

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό, όπως δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά: