ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Χωρίς νομική υπεράσπιση ο Τραμπ λίγο πριν τη δίκη του

Χωρίς νομική υπεράσπιση ο Τραμπ λίγο πριν τη δίκη του

Πέντε δικηγόροι που εργάζονταν για την υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ στην δίκη του στη Γερουσία, αποχώρησαν από την νομική ομάδα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, λίγο πριν την εκκίνηση της διαδικασίας.

Ο Μπατς Μπόουερς και η Ντέμπορα Μπάρμπερι, δύο δικηγόροι από την Νότια Καρολίνα, δεν ανήκουν πλέον στην ομάδα του Τραμπ, λέγοντας πως η απόφαση πάρθηκε «κοινή συναινέσει».

Σύμφωνα με το CNΝ, τρεις ακόμη δικηγόροι αποχώρησαν από την νομική ομάδα: οι Τζος Χάουαρντ, Τζόνι Γκράσερ και Γκρεγκ Χάρις. Το αμερικανικό δίκτυο, αναφερόμενο στις αποχωρήσεις, κάνει λόγο για διαφωνίες ως προς τη στρατηγική που θα ακολουθούνταν ενόψει της δίκης, ενώ σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα όνομα δικηγόρου που θα αναλάβει την υπεράσπιση του τέως προέδρου. 

Αυτή η εξέλιξη αφήνει μετέωρη την νομική ομάδα υπεράσπισης του Τραμπ, καθώς ετοιμάζεται για τη δίκη που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου στην Γερουσία για να εξετάσει ένα άρθρο κατηγορίας που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Τραμπ αναμένεται να αθωωθεί καθώς σαράντα πέντε Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στήριξαν μια αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Τρίτη για να εμποδίζουν να διεξαχθεί η δίκη του πρώην προέδρου, σε μια επίδειξη της ενότητας του κόμματος.

Επιπροσθέτως, τρεις από τους δικηγόρους που τον υπερασπίστηκαν στην προηγούμενη δίκη στη Γερουσία στις αρχές του 2020, οι Τζέι Σεκούλοου, Πατ Σιπολόνε και Πατ Φιλμπίν είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να βρεθούν στο πλευρό του, αυτή τη φορά. Παράλληλα, οι Έρικ Χέρσμαν, Παμ Μπόντι και Μάρκ Κάσσοβιτζ που είχαν επίσης βρεθεί στη νομική του ομάδα απέφυγαν και αυτοί να δεσμευτούν.