Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και τρόλεϊ σήμερα - Συλλαλητήριο στις 11 στο κέντρο της Αθήνας

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και τρόλεϊ σήμερα - Συλλαλητήριο στις 11 στο κέντρο της Αθήνας

Δεν λειτουργούν σήμερα Πέμπτη τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) και τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα μαζικά μεταφοράς, ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα λεωφορεία.

Παράλληλα ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εργατικό νομοσχέδιο.

Αναλυτικότερα:

- Στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

- Στη γραμμή του ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό) η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία.

- Στα Τρόλεϊ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία

- Στο Τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε της αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας (καθώς και των υπόλοιπων δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα) λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Εξαιτίας της απεργίας ισχύει αναστολή νυχτερινών δρομολογίων από το προηγούμενο βράδυ στη γραμμή της Χαλκίδας.  

Στο πλαίσιο αυτό, και λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας, από τις 10:00 έως 13:00, πραγματοποιούν τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Επίσης, 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, πραγματοποιούν σήμερα τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καθώς και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ακτοπλοΐκό πρόγραμμα.

Αλλαγές και ακυρώσεις ανακοινώθηκαν και σε πτήσεις των AEGEAN και Olympic Air καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.Κ.Ε.) συμμετέχει στην γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Τροποποιήσεις πτήσεων θα υπάρξουν και στη sky express. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και δημόσια νοσοκομεία.

Η απεργία στο δημόσιο τομέα καλύπτει και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες (πχ ΔΟΥ).