8ος χρόνος, ημέρα 2389η
Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Χατζηδάκης: Φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ονομαστικές ψηφοφορίες στο ν/σ «Δουλειές Ξανά»

Χατζηδάκης: Φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ονομαστικές ψηφοφορίες στο ν/σ «Δουλειές Ξανά»

Δριμεία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στις ονομαστικές ψηφοφορίες κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά», εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κάνοντας λόγο για υποκρισία της αντιπολίτευσης και καταδεικνύοντας με παραδείγματα πως «αλλιώς μιλάνε κι αλλιώς ψηφίζουν».

Με ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εργασίας επισημαίνει αρχικά ότι «οι ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησε να διεξαχθούν η Νέα Δημοκρατία για κρίσιμα άρθρα του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» αποκαλύπτουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την υποκρισία της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι «η στείρα κριτική, η καταστροφολογία, η ψευδολογία και οι ύβρεις της αντιπολίτευσης δεν συνδυάστηκαν τελικά με τον τρόπο που ψήφισαν».

«Αλλιώς μιλάνε κι αλλιώς ψηφίζουν!», υπογραμμίζει και παραθέτει τα εξής περιστατικά:

«Η τροπολογία για τις fast track συντάξεις και τις «συντάξεις εμπιστοσύνης» καταψηφίστηκε μόνο από 23 βουλευτές της αντιπολίτευσης, παρά τη σφοδρή κριτική εναντίον της συγκεκριμένης τροπολογίας!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών». Προφανώς την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας η επιλογή ανάμεσα στους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ και το συμφέρον των συνταξιούχων… ήταν δύσκολη! Μιλούσαν για φιάσκο, αλλά ψήφισαν «παρών»!

Βεβαίως υπήρξαν και άλλες καίριες διατάξεις αυτού του δήθεν «καταστροφικού» νομοσχεδίου για τις οποίες η αντιπολίτευση αλλιώς μίλησε και αλλιώς ψήφισε: το ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης π.χ. το καταψήφισαν μόνο 22 βουλευτές, τον ατομικό λογαριασμό δεξιοτήτων των ανέργων τον καταψήφισαν μόνο 22 βουλευτές, τα κριτήρια αξιολόγησης και λογοδοσίας των παρόχων κατάρτισης 45 βουλευτές, τους χώρους φύλαξης βρεφών καταψήφισαν μόνο 15 βουλευτές, την καταβολή voucher για τα ΚΔΑΠ ατόμων με αναπηρία την καταψήφισαν μόνο 16 βουλευτές».

«Τόση «καταστροφή», λοιπόν, επιφέρει το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά». Τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά ας επιδείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση για να μην εκτίθενται!», επισημαίνει.