8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Χανιά: Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων

Χανιά: Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων
Φωτογραφία αρχείου

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων έχουν οδηγηθεί προκειμένου να απολογηθούν η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων και η 43χρονη κόρη της και συνιδιοκτήτρια της δομής.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθούν και πέντε ακόμα άτομα που εμλέκονται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη μετά από πολύμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ σχηματίσθηκε δικογραφία και σήμερα, συνελήφθησαν επτά άτομα (4 γυναίκες και 3 άνδρες) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι επτά συλληφθέντες αφορούν το χρονικό διάστημα από 5 Μαΐου 2009, έως 5 Μαΐου 2021. Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε εμπλέκονται εκτός από τους συλληφθέντες, 29 ακόμα άτομα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά ως προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα, το χρηματικό ποσό των 105.855 ευρώ και κοσμήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ