Χ. Γώγος: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι καλά

Χ. Γώγος: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι καλά

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι καλά, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος την επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Open. Ωστόσο, πάρα την την ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, εξέφρασε και την ελπίδα ότι τα πράγματα στο μέλλον θα είναι καλύτερα.

«Θα είναι καλύτερη η εικόνα στο μέλλον σε σχέση με παρελθόν. Με τον εμβολιασμό τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον του ιού, με τις μεταλλάξεις πού θα πάνε», τόνισε ο καθηγήτης  και πρόσθεσε ότι ουσιαστικά θα έχουμε το ίδιο φαινόμενο με αυτό της γρίπης, με τον κορονοϊό να είναι πιο βαριά νόσος.

Αναφορικά με το lockdown στην Αττική, επισήμανε ότι: «Δεν ξέρουμε πόσο θα πάει. Επιδημιολογικά δεν είμαστε και πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Στην Αττική έχουμε μία σταθεροποίηση. Αλλά το πρόβλημα είναι το φορτίο, που πιέζει το Σύστημα Υγείας, ειδικά σε Αττική και Πάτρα».

Εντούτοις, υπογράμμισε ότι το σύστημα υγείας αντέχει αυτή τη στιγμή σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει το μαξιλάρι να ανοίξουν και νέες μονάδες. Δεν θέλουμε να φτάσουμε όμως εκεί».