7ος χρόνος, ημέρα 2184η
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη θαλάσσια πολιτική

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τη θαλάσσια πολιτική
Eurokinissi

Άρχισε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «Κύρωση του Κώδικα της νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, τον μηχανισμό εφαρμογής της, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου».

Η νομοθετική ρύθμιση αυτή, αφορά την κωδικοποίηση της υφιστάμενης πολυνομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και τους όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Μια ενσωμάτωση όλων των νόμων σε έναν ενιαίο κώδικα που αναγνωρίζεται ως θετικό επί της αρχής από όλα τα κόμματα, παρά τις όποιες αντιρρήσεις και αντιθέσεις είχαν και παραμένουν να έχουν σε νόμους που όταν θεσπίστηκαν τους είχαν καταψηφίσει.

Η κωδικοποίηση του συνόλου της σχετικής νομοθεσίας παρέχει την δυνατότητα στους εισηγητές και ειδικούς αγορητές να επεκταθούν σε μια εφ' όλης ύλης συζήτηση σχετικά με την κυβερνητική νησιωτική και θαλάσσια πολιτική καθώς και της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.